Siirry suoraan sisältöön

Youtube-elokuvat

Youtube-elokuvat koukuttavat katsojan.

Elokuvia on netissä tarjolla monesta striimauspalvelusta. Joukkoon on liittynyt myös Google, jonka Youtube-elokuvat ovat monipuolinen vaihtoehto kaikkien muiden joukossa. Tarjolla on paljon erilaisia sarjoja, draamaa sekä dokumentteja, joita voi ostaa tai vuokrata. Niitä voi katsella mobiilista, tietokoneelta, pelikonsoleilta, älytelevisiosta tai Chromecastista. Kaikkein helpointa ostaminen on silloin, jos on olemassa oleva Google -tili tai sen voi ainakin luoda elokuvien katselua varten.

Ostetut vai vuokratut Youtube-elokuvat

Googlen elokuville on kaksi mahdollisuutta. Elokuvan voi ostaa itselleen tai toinen mahdollisuus on Youtube-elokuvan vuokraus. Google edellyttää, että ostajan on oltava vähintään 18-vuotias ja myös se on huomioitava, että elokuvien luokittelu on eri maissa erilaista. Joissakin tilanteissa ostajaa saatetaan pyytää vahvistamaan syntymäaika. Se onnistuu kahdella eri tavalla eli joko henkilötodistuksella tai luottokortilla.

Vuokratut elokuvat voi katsoa vuokra-ajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluaa tai ehtii. Aikaa aletaan laskea siitä hetkestä, kun elokuvan katsominen aloitetaan ensimmäisen kerran. Se ei siis riipu siitä, milloin olet sen vuokran maksanut. Joissakin videoissa on myös eri hinta sille, millä resoluutiolla aiot videota katsoa. Tarkkuuksia on erilaisia ja oma nettiliittymän nopeus vaikuttaa siihen, mitä tarkkuutta voi käyttää.

Onko Youtube-elokuvan vuokraus hyvä vaihtoehto?

Palvelussa on elokuvia todella paljon ja niiden hinta vaihtelee vähän elokuvasta riippuen sekä tietysti äsken mainitusta tarkkuudesta. Ovatko Youtube-elokuvat kalliita? Se on tietenkin mielipidekysymys, mutta hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta reiluun kymmeneen euroon. Jossain maailmalla on myös saatavana elokuvia ilmaiseksi, mutta silloin niissä on mukana mainoksia. Onkin hyvä kysymys, kuinka paljon haluaa katsoa sisältöä, jossa on paljon mainoksia.

Maksullista tai ei, niin Youtube-elokuvat ovat kuitenkin suosittuja ja ainakaan monipuolisuudesta ei tarvitse tinkiä. Mukana on uusimpia elokuvia sekä todella houkuttavia vaihtoehtoja. Vuokrauksen hinnat ovat lähes samaa luokkaa kuin esimerkiksi Amazon Primessa niillä elokuvilla, jotka eivät kuulu kuukausihintaan.

Elokuvaviihteen lisämausteet

Hyvä elokuvailta tarvitsee aina jotakin lisuketta, kuten elokuvateatterissakin, joten jotakin pientä purtavaa on hyvä hankkia varsinkin silloin, jos aikoo katsoa elokuvia useamman peräkkäin. Hyvä ja halpa vaihtoehto on ostaa hävikkiruokaa netistä, jolloin pienellä suunnittelulla saa kaiken itselleen juuri silloin, kun elokuvatuokio on käsillä. Hävikkiruoka onkin mitä parhain vaihtoehto, koska se on samalla myös ekoteko ja edullisuus niissä onkin parasta.

Toinen mukava lisä elokuvia katsellessa on arvuutella, tunnistatko suomalaiset näyttelijät tai tunnistusta voi tehdä myös ulkomaisten tähtien osalta. Tosin pelkäksi tunnistamiseksi ei elokuvien katsominen saa mennä, koska silloin koko juoni katoaa eikä tule keskityttyä itse elokuvaan lainkaan. Järkevällä tavalla se sopii pieneksi kevennykseksi.

Musiikki ja Youtube-elokuvat

Monet meistä nauttivat elokuvasta silloin, kun kokonaisuus on täydellinen. Useat Googlen palvelun elokuvat ovat huippuja, ne on hyvin kuvattu, elokuvamusiikki on täydellinen sekä roolisuorituksista ei puutu mitään. Silloin, kun musiikki tulee elokuvan juonta ja saa aikaan joko lisäjännitystä tai muuten korostaa tapahtumia, on tavoite saavutettu myös elokuvan tekemisessä.

Mielenkiintoinen seikka on myös se, että joskus jokin elokuva ei välttämättä nouse kovin suosituksi, mutta silti sen sisältämä musiikki saattaa pyöriä listojen kärjessä. Toisinaan jonkun elokuvan musiikista ei välttämättä ole listojen kärkeen, mutta aikojen kuluessa niistä muotoutuu jonkinlaisia ikivihreitä.

Googlen tarjoamat Youtube-elokuvat ovat mielenkiintoinen lisä striimauspalveluissa. Varsinkin niissä tapauksissa, missä elokuvia tulee katseltua todella harvoin, ei ole järkeä hankkia mitään kuukausimaksullista palvelua. Silloin voi vuokrata elokuvan silloin, kun itselle parhaiten sopii eikä tarvitse miettiä, että maksaa kuukausittain turhasta. Ainoa ongelma Youtube-elokuvien katselussa on se, että sitä ei voi katsella ilman nettiyhteyttä.