Hans Zimmer on syntyperältään saksalainen, mutta hän on asunut useassa Euroopan maassa. Pianonsoiton hän aloitti jo kolmivuotiaana ja hän oli kuuden, kun oivalsi, että hänestä tulee säveltäjä. Sillä tiellä hän on edelleen ja matka on kulkenut läpi upean menestyksen. Elokuvamusiikkia hän on säveltänyt vuodesta 1988 ja ensimmäinen elokuva oli Rain Man eli Sademies. Millainen tämä huikea ja tunnettu säveltäjä on? Millaisia ovat hänen sävellystyönsä eri elokuvissa?
Monipuolista elokuvamusiikkia
Hans Zimmerin sävellykset ovat hyvin persoonallisia ja hänen tyylinsä on hyvin tunnistettavissa, mutta monipuolisuus silti yllättää kerta toisensa jälkeen. Hän säveltänyt musiikin muun muassa Leijonakuninkaaseen, Madagaskariin ja jopa kaikkiin 3 osaan, Batman v Superman Dawn of Justice, 007 No Time to Die, Pirates of the Caribbean ja Top Gun: Maverick. Tässä on vain pieni osa hänen töistään. Elokuvamusiikki on kuitenkin melkoinen osa hänen tuotantoaan.
Zimmer ei ole pelkästään lahjakas säveltäjä, joka tekee elokuvamusiikkia, vaan hänen luovuutensa tulee myös siinä, että hän uskaltaa tehdä mitä mielenkiintoisempia sovituksia, välillä jopa uskomattoman kokeellisesti. Esimerkiksi partaveitsien teriä hän käytti jousisoittimissa saadakseen kieroutuneen ja kidutetun tunnelman. Tämä oli Why So Serious -kappaleella Yön ritarin soundtrackilla. Hän myös etsi vahvempaa soundia orkesterimusiikille elokuvassa Kuolleen miehen kirstu. Siinä hän äänitti musiikin kitaravahvistimen kautta, jolloin soundi muuttui erilaiseksi.
Hän on tehnyt myös pelien aluevaltauksen sekä säveltänyt musiikkia videopeleihin. Ääniraidat Crysis 2 ja Modern Warfare 2 Call of Dutysta ovat hänen käsialaansa. Olisi myös suotavaa ja jopa mielenkiintoista, jos Suomi kasinot esittelisivät jonkin jännittävän kolikkopelin, johon Hans olisi tehnyt ääniraidan. Voi melkein väittää, että pelistä saattaisi tulla entistä jännempi ja musiikki veisi mukanaan eikä sitä voisi mykistää.
Hans Zimmerin projektit ja palkinnot
Erilaisia projekteja Hans Zimmerille on kerääntynyt kaikkiaan yli 500 ja ne ovat olleet varsin tuottoisia myös maailmanlaajuisesti. Tuottoa on ollut yli 28 miljardia dollaria. Eikä elokuvien sävellykset ole kaikkea, mitä hän on tehnyt. Hän kiertää myös maailmalla ‘Hans Zimmer Live’ -kiertueita, jotka ovat ikimuistoisia ja niissä saa kuunnella huippuluokan musiikkia sekä näkee hyvinkin spektaakkelimaisen shown. Hans esiintyi myös kuningatar Elisabetin valtakauden 70-vuotisjuhlakonsertissa.
Palkintoja sekä erilaisia ehdokkuuksia on tullut hänelle huomattava määrä. Oscar -palkinnon hän sai parhaasta musiikista Leijonakuninkaaseen sekä Duneen ja kaikkiaan hän on ollut ehdolla Oscariin 12 kertaa, Golden Globesiin 15 kertaa sekä Grammyyn 20 kertaa. Grammyn hän on voittanut kolmesti ja samoin Golden Globen. Näiden lisäksi kertaalleen hän on saanut American Music Award:n ja Tony Award:n. Joten tästä voi päätellä, että myös menestystä on tullut, joten mies on melkoinen ilmiö elokuvamaailmassa. Eikä tässäkään ole edes kaikkia palkintoja tai huomionosoituksia lueteltu. Hän on myös saanut oman tähtensä Walk of Fame -kadulle Hollywoodiin.
Elokuvamusiikkia kansanmusiikin ja rockin ehdoilla
Kuten ollaan huomattu, todella monet elokuvat ovat toimineet Hans Zimmerin elokuvamusiikin avulla. Ovatpa ne olleet toimintaelokuvia tai mitä tahansa. Hän käyttää musiikissaan monipuolisesti vaikutteita esimerkiksi kansanmusiikista tai rock-musiikista ja kaikki tuntuvat toimivan hyvin. Hansin kyky saada elokuva toimimaan musiikilla on täydellinen.
Nuorena hän aloitti uransa tekemällä mainosmusiikkia ja sen jälkeen siirtyi popmusiikin puolelle. Kun elokuvamusiikki tuli mukaan kuvioihin, se vei säveltäjän täysin mukanaan. Säveltämisen lisäksi hän soittaa sekä pianoa että kitaraa ja toimii tuottajana. Kaikkia sävellyksiä elokuviin hän ei ole tehnyt yksi vaan yhteistyössä toisen säveltäjän kanssa, mutta sekään ei himmennä niiden elokuvien musiikin tasoa.