Siirry suoraan sisältöön

Hilarius Hiiri

Hilarius-hiirtä katsoo vaikka koko perhe.

Hilarius Hiiri on kuvitteellinen suomalainen hahmo, jonka loi toimittaja Marja-Liisa Mattila. Moni jo nykyään aikuinenkin muistaa Hilariuksen, sillä Hilarius-hiiren seikkailut -ohjelmaa alettiin näyttää TV:ssä jo 1990-luvulla. Hilarius-hiiren seikkailut tuotti Kirkon av-toimitus. Sarjan ensimmäinen vuonna 1994 valmistunut tuotantokausi esitettiin MTV3-kanavalla ja ohjelma sai myös myöhemmin muutamia kertoja jatkoa. Esimerkiksi vuonna 1997 tehtiin televisioelokuva Hilarius-hiiri ja Loru-Liisa.

Hilarius Hiiri on sympaattinen hiirihahmo

Hilarius on utelias ja seikkailullinen hiiri, joka muistuttaa paljon ihmistä. Tämä sympaattinen hiiri katselee maailmaa lapsen silmin ja on myös hyvin ystävällinen ja inhimillinen. Etenkin perheen pienimmät lapset rakastavat tätä hauskaa hahmoa ja myös perheen aikuiset viihtyvät usein hyvin perheen pienimpien seurana Hilarius-hiiren seikkailuja TV:stä katsellen.

Hilarius ja Loru-Liisa on juuri sopivan lyhyt elokuva, jotta lapsetkaan eivät ehdi kyllästyä sen aikana. Elokuva kestää nimittäin vain 60 minuuttia. Tämä lastenelokuva onkin loistava koko perheen rentoutumiskeino esimerkiksi sateisena viikonloppuna. Hilarius tarjoaa tekemistä myös aurinkoisiin päiviin, sillä Suomessa sijaitsee Hilarius-hiiren kotikylä, joka tarjoaa runsaasti puuhaa.

Tutustu Hilariuksen kotikylään

Moni yhdistää varmasti Hilariuksen edelleen Jyväskylään ja Jyväskylässä sijaitsevaan Viherlandiaan. Hiiren kotikylä sijaitsikin siellä vuoteen 2006 saakka. Hiiren kotikylä sijaitsee kuitenkin nykyisin Laukaassa, kylpylähotelli Peurungan läheisyydessä. Tämä kylä on kuitenkin avoinna vain kesäisin kesäkuusta elokuuhun. Koronaepidemia saattaa myös muuttaa kylän aukioloaikoja entisestään.